pdf

Memorial van Mardasson

  • Monument

De "Mardasson", ingewijd op 16 juli 1950, staat voor de duurzame vriendschap tussen het Belgische en Amerikaanse volk, die schouder aan schouder vochten tijdens de overwinningsstrijd die zij voerden tijdens de Slag om de Ardennen in december 44 en januari 45. Het monument verbindt de vorm van een ster aan vijf vertakkingen van 31 meter. De geschiedenis van deze Bloedige Slag is in gouden letters gegraveerd in de wand van de open galerij. De wandelgang op de top, te bereiken via een wenteltrap, levert een schitterend vergezicht op bijna alle verdedigingsstellingen die werden ingenomen tijdens het beleg van de stad. De crypte, uitgehold in de rots en door de Franse kunstenaar schitterend versierd met mozaïeken, bevat drie altaren (katholiek, protestants, joods).
Inlichtingen: Maison du Tourisme du Pays de Bastogne, Place McAuliffe, 6600 Bastogne - tel: 061/21 17 11 - fax: 061/21 2725.
Geen begeleide bezoeken.
Bereikbaar: Autostrade: E25, afritten 53 en 54; N4, N34 of N15 / Trein: station van Libramont, vervolgens bus Libramont/Bastogne of Luik/Athus.

Prijs

De site is vrij toegankelijk

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking autocar
  • Parking

Dieren

    Huisdieren toegelaten
    Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.