pdf

LOUISE-MARIEPARK

  • Park/tuin
De grillige vorm en de kunstmatige rotsen zijn karakteristiek voor dit 3 ha grote park dat de naam draagt van de eerste koning van België. Het kwam tot stand na een wedstrijd die gewonnen werd door Constatin Schmits en werd in 1880 geopend voor het publiek. Het stadpark met twee niveaus is aangelegd op de oude schachten van de vestingmuren van de stad. Het onderste niveau bestaat uit een kunstgrot en een vijver, bovenaan bevindt zich een kiosk. Het bevat ook enkele opmerkelijke boomsoorten. De renovatie van het park begon in 1988 met het vrijmaken van de "Hollandse" brug, de resten van de laatste Brusselse poort. Door zijn speeltuin vormt het eveneens een plaats voor ontspanning.
Geopend het hele jaar, van zonsopgang tot zonsondergang.
Bereikbaar : E411 (Brussel-Namen), afrit nr13 : Champion - De Chaussée de Louvain volgen in de richting van het centrum van Namen en bij de ingang van de stad rechts afslaan.
Toegang gratis.
Rondleidingen in de parken en tuinen van Namen.

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking

Dieren

    Huisdieren toegelaten

    Aanvullende informatie

    Beveiligde parkingJa
    Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.