pdf

Le Fond des Vaulx, een mysterieuze vallei en een opmerkelijke natuur

  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Wandeling/wandeltocht

Vlakbij het stadscentrum biedt de kleine vallei van Le Fond des Vaulx met zijn wilde karakter en een gebied van zo'n 15 hectare een landschap in fel contrast met de uitgestrekte vlakte van Marche. Hier liggen fauna, flora en geologie binnen ieders handbereik en is de streek doordrongen van mysteries en legendes.

De Vallée du Fond des Vaulx maakt deel uit van de Calestienne, een smalle strook van kalksteen die gedurende miljoenen jaren gevormd werd door het zure water van het zuidelijke gelegen Ardens massiefVeel legendes hangen samen met deze mysterieuze site. En natuurliefhebbers wanen zich in het paradijs.

De site (en de fit-o-meter) maakt het mogelijk om vele activiteiten te beoefenen zoals wandelen, mountainbiken, speleologie of klimmen. Er is een overdekte barbecueruimte voor bezoekers.

Via drie (niet bewegwijzerde) routes van 2,2 tot 4,5 km ontdek je onder andere:

  • enkele grotten: Grotte de la Ducasse, Trou du Renard, ...
  • de afgrond die Trotti aux Fosses genoemd wordt, een unieke bezienswaardigheid in België beschermd als Cavité Souterraine d'Intérêt Scientifique,
  • karstpijpen en rotswanden

Prijs

Drie routes (niet aangeduid) van 2,2 tot 4,4 km en rondleiding: prijs op aanvraag voor minimum 15 personen.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.