Kerstdorp van Luik 2017, meer dan een kerstmarkt

flag
  • Kerstmarkt
Evenement gepland van november tot december 2018
Data en programma kunnen veranderen.

Ontdek de grootste en oudste kerstmarkt van België, een niet te missen afspraak met traditie in Wallonië. In Luik van 24 november tot 30 december.

Meer dan alleen maar een kerstmarkt

Het kerstdorp van Luik is het grootste van België, maar ook het oudste. Bijna 200 chalets bieden je alle seizoensproducten die je je maar kunt voorstellen, gedurende meer dan 5 weken: de perfecte gelegenheid om het perfecte cadeau te vinden.

Activiteiten op de kerstmarkt

Het is een dorp met 4 themahuizen: Le Chalet de la Gruyère, La Maison ardennaise, La Maison du Pèket en Le Chalet "Au pied des pistes".

Bewonder de sleebaan, de ijsbaan en een verzameling kerstballen.

Zonder de kerk, de kribbe met poppen, het gemeentehuis en de dorpsraad te vergeten, die verantwoordelijk is voor de activiteiten.

Het dorp stelt een verzameling handgeschilderde glazen kerstballen voor met een reeks personages uit de Luikse en Waalse folklore: Tchantchès, Nanesse, Marcatchou, le mineur, Gilles de Binche, la cotiresse, het beroemde vliegtuigje van de Place Saint Lambert.... 

Ontdek de nieuwigheden van dit jaar: de kerstshuttle, het toeristisch treintje en natuurlijk de eregast: het skigebied Châtel uit de Savoie.

Openingstijden

Evenement gepland van november tot december 2018
Data en programma kunnen veranderen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.