Ik zal 20 jaar zijn in 2030 | Expo in het station van Luik-Guillemins

pdf
  • Tentoonstelling
Van zaterdag 23 september 2017 tot woensdag 23 mei 2018.

Ontdek voor de 200ste verjaardag van de Universiteit van Luik, een tentoonstelling over de toekomst van de mens. In Luik vanaf 23 september 2017.

De Universiteit

De Universiteit van Luik werd opgericht op 25 september 1817. Ter gelegenheid van haar tweehonderdjarige bestaan wil de Universiteit haar verleden oproepen, haar waarden op de voorgrond schuiven en de uitdagingen schetsen waarmee ze geconfronteerd werd doorheen talrijke evenementen.

De Universiteit van Luik, de bedrijven Collections & Patrimoines en Europa 50 nodigen je uit om de tentoonstelling Ik zal 20 jaar oud zijn in 2030 te ontdekken in het station Luik-Guillemins, dat ontworpen werd door de architect Santiago Calatrava.

Ontmoeting met de mens van de toekomst

De tentoonstelling neemt je mee op ontdekking naar de Mens van de toekomst. Je wordt ondergedompeld in grote decors en komt oog in oog te staan met de toekomst aan de hand van ruimtes die verfraaid worden met behulp van voorwerpen, uitstalramen, verklarende teksten en films.

Vier grote thema’s worden belicht:

  • de geholpen Mens;
  • de verbonden Mens;
  • de verantwoordelijke Mens;
  • de gewijzigde Mens.

Het doel is om zowel de universaliteit van de wetenschap als onderzoek in de kijker te zetten, aan de hand van vragen zoals "waar komen we vandaan? Waar zijn we? Waar gaan we naartoe?".

Openingstijden

Van zaterdag 23 september 2017 tot woensdag 23 mei 2018.

Dagelijks van 10 tot 18.30 uur.

Gedurende 8 maanden

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.