Huis voor Toerisme van het Land van de Meren

flag
  • De Meren van Eau d'Heure, de site met de grootste meren van België
  • Belfort van Thuin, Unesco-werelderfgoed
  • FLORENNES AVIA GOLF CLUB
  • Huis voor Toerisme/Toeristische dienst

In Virelles heeft de natuur de oevers van een kunstmatige vijver van 90 hectaren overwonnen. Het is een van de grootste rietvelden van Wallonië en geeft beschutting aan tal van dier- en plantsoorten.Zonder enige twijfel een zeer aantrekkelijk plekje in Henegouwen.
Het Land van Chimay-Eau d'Heure, Natuur en Gastronomie Het station van "Eau d'Heure", op de grens van de provincie Henegouwen en de provincie Namen, nodigt u uit om een waaier aan sporten te beoefenen in een ongerepte natuur op de oevers van de 5 grootste meren van België.Achter de stuwdammen kan u de steile straatjes van Chimay ontdekken, die leiden naar het Kasteel, een prachtig Prinselijk domein met een bewonderenswaardig Italiaans theater.Als u de overheerlijke keuken van het Land van Chimay wil testen, moet u bij de herberg van Poteaupré zijn, waar u kan proeven van het trappistbier, de kazen uit Chimay, charcuterie en traditionele gerechten.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.