pdf

Historisch weekend op het Slagveld van Waterloo

  • Folklore en traditie
Van zaterdag 22 tot 23 juni 2019.

Kom 3 jaar na de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo kijken naar de reconstructie van de slag in een gezellige sfeer. Op 23 en 24 juni 2018.

Tijdens een groots historisch weekend vinden heel wat animaties paats op alle sites van het Slagveld: bivakken, Eerste hoofdkwartier van de kinderen, aanval op de Hoeve van Hougoumont, tentoonstellingen...

Eerste hoofdkwartier van de kinderen

Sinds de renovatie schenkt het Laatste Hoofdkwartier bijzondere aandacht aan jongeren en hun interesse voor de geschiedenis. Het was dus niet meer dan logisch dat het museum tijdens de herdenking van de Slag bij Waterloo het Eerste Hoofdkwartier van de kinderen zou worden!

Napoleontische bivakken

Laatste hoofdkwartier van Napoleon

Bijna 150 participanten nemen deel aan de reconstrucite in het park en de boomgaard van het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon. De Keizer en zijn generale staf geven leiding aan hun troepen gedurende het hele weekend.

Zoals tijdens elke bivak kunnen de bezoekers kennismaken met de groepen en zich onderdompelen in de keizerlijke sfeer. Krijg meer uitleg over de bivakken, de wapens, de uitrustingen. Neem deel aan maaltijden en ervaar hoe het leven eraan toeging in een kamp: geweerschoten, kanonschoten, wissels van de wacht en patrouilles.

Het kamp van de "Geallieerden"

Hoeve van Hougoumont

In de boomgaard van de Hoeve van Houmont kan je zowat 60 participanten en 30 paarden aan het werk zien.

Napoleontische mars van de herinnering

Al meer dan 20 jaar herdenken de deelnemers de Franse soldaten tijdens de mars van Jumet naar Waterloo op 18 juni.

De Mars van de Herinnering passeert ondermeer in de stad Genappe en het dorp Ways waar bloemen neergelegd worden aan het graf van Graaf Dushesme, luitenant-generaal van de Franse Troepen. Hij stierf in Genappe in 1815.

Openingstijden

Van zaterdag 22 tot 23 juni 2019.

Enkel op: zaterdag, zondag

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.