pdf

Het île d'Yvoir

  • Île d'Yvoir
  • Waterattractie
  • Kajak, kano of raft

Kom het enige toegankelijke Belgische eiland ontdekken tussen Namen en Dinant. Je kan er kiezen uit een breed gamma van activiteiten voor jong en oud. Plezier gegarandeerd.

Sommige mensen amuseren zich het best op het water, aan boord van een bootje. Op het "île d'Yvoir", tussen Namen en Dinant, sta je wel met je voeten op vaste grond, maar ben je omringd door water waar je ongelooflijk veel plezier zal maken! Het is het enige Belgische eiland waar toeristische activiteiten worden georganiseerd. Stap in de automatische veerboot en je bent vertrokken voor een onvergetelijke ontspannende belevenis.

Deze parel van de natuur is 2,5 hectare groot en is een prachtige groene oase. In de ontspanningsruimte en op het terras worden tal van activiteiten georganiseerd, er is voor elk wat wils! Neem een duikje in een plonsbad, huur een kajak of elektrische bootje: 100% relaxen en helemaal tot rust komen op de Maas! Het taverne-restaurant van het eiland heeft een erg uitgebreide kaart, aangepast aan jouw wensen.

Je kan het "île d'Yvoir" elke dag van 10 uur tot 's avonds bereiken met een elektrisch bootje (kant van Yvoir) van midden april tot eind september. Het île d'Yvoir kan gratis worden afgehuurd (als je gebruik maakt van een van de faciliteiten) voor al je privé- of bedrijfsevenementen. Toeristen zullen zeker hun gading vinden bij de groepsformules. Trek er een dagje op uit in de regio en bezoek een of meerdere toeristische trekpleisters aan een niet te kloppen prijs.

Bezoekers met specifieke behoeften

Er zijn aangepaste alternatieven voor mensen met een beperkte mobiliteit.

  • Personen met beperkte mobiliteit: alles bevindt zich op de begane grond. het personeel helpt je wanneer je aan boord gaat van de boot. 

Weet dat Wallonië naast deze alternatieven nog veel andere mogelijkheden biedt voor bezoekers met specifieke noden, meer informatie hierover vind je op erkende plaatsen en activiteiten met een officieel « Access-i » label.

Heb je zin om een bruisend Belgisch eiland te ontdekken? Kom naar het île d'Yvoir!

Openingstijden

Van 01 januari tot 31 december 2019.

Dagelijks van 11.00 tot 21.00 uur. Gesloten van 1/10 tot en met 30/4

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Externe catering
  • Interne catering

Activiteiten

  • Zwembad

Voorzieningen

  • Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard)
  • Parking
  • Restaurant

Aanvullende informatie

Beveiligde parkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.