pdf

Heksensabbat | Een folkloristische reis naar Ellezelles

  • Folklore en traditie
Evenement gepland voor de maand juni 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.

Vier de 409e verjaardag van de heksenverbranding en de 47e verjaardag van de sabbat. Ontdek een unieke plek boordevol hekserij en traditie, op 29 juni 2019.

Een traditie waarbij heksen herdacht worden

Al 40 jaar zorgen "Lès Chorchîles" ervoor dat de gemeente Ellezelles tot ver buiten haar grenzen bekend is als hét dorp van de folklore.

Het sabbatcomité stelt alles in het werk om de traditie verder te zetten en te zorgen voor de nodige dynamiek. De duivel zakt af naar de "Mareû", waar een groots klank- en lichtspel bij het vallen van de nacht boosaardige, folkloristische en historische figuren weergeeft...

Dit folkloristische evenement werd in 1972 voor het eerst georganiseerd ter nagedachtenis aan de executie van heksen in 1610 in Ellezelles

Op het programma

Het publiek wordt om 18u uitgenodigd op de Place d'Ellezelles om de bekende heksen, de duivel en de weerwolf te verwelkomen. 

In de vooravond staan er een reeks gratis animaties op het programma. Rond 21.15u nodigen de heksen de toeschouwers uit in hun "mareu", waar ze hun grote Sabbat gaan uitvoeren voor de duivel.

Na de wandeling begint rond 22.15u een vreemd klank- en lichtspel dat wordt onderbroken door de lokale wachten. Enkele heksen worden gearresteerd... mysterie! Wat gaat er van hen worden?

Dit evenement vindt elk jaar plaats op de laatste zaterdag van juni.

Durf jij terug te reizen naar het heksentijdperk?

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand juni 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.