Grootse kerstmarkt en kribbenwedstrijd in Nijvel

flag
  • Kerstmarkt
Van vrijdag 08 tot 23 december 2017.

Ontmoet tal van ambachtslui in het klooster en in de grote tenten rond de collegiale kerk. In Nijvel van 8 tot 23 december 2017.

Dit is de grootste kerstmarkt van Waals-Brabant. Je vindt er alle klassiekers: juwelen, decoratie, boeken, bleomen... Er is zelfs een tinbewerker die u ter plaatse zijn vakmanschap toont.

Andere ambachtslui vertroetelen je smaakpapillen met kaas, fijne vleeswaren, oesters, ganzenlever, wijn en pineau. Je vindt er ook andere producten zoals Marseillezeep, lavendel en prachtige provençaalse tafellakens.

Een pluspunt van deze markt naast zijn oppervlakte is de locatie: hij vindt plaats rond (en gedeeltelijk in) de prachtige Collegiale kerk, in grote verwarmde tenten.

De onmiddellijke omgeving van de Collegiale is voetgangerszone. Daardoor krijgt de kerstmarkt van Nijvel een heel aparte sfeer. Een deel van de kerstmarkt vindt trouwens plaats in het klooster.

Om de kerstmarkt af te sluiten is er een concert in de collegiale kerk van meer dan 300 koorzangers die deel uitmaken van de verschillende koren uit Nijvel.

Geniet van de kerstsfeer in Nijvel, je zal het je niet beklagen!

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.