pdf

Gallo-Romeinse villa van Mageroy, waar de bezoeker archeoloog wordt

  • Bouwkundig erfgoed
  • Rondleiding en ontdekking

Mageroy is een van de weinige, zo niet de enige, Gallo-Romeinse site die het hele jaar door voor het publiek toegankelijk is, terwijl de opgravingen nog gaande zijn. 

Sinds 1984 werkt de vzw Arc-Hab aan het opgraven, bestuderen en uitleggen van de site van de Gallo-Romeinse villa van Mageroy in Habay-la-Vieille. Bij de nog lopende opgravingen is een uitgestrekt agrarisch complex aan het licht gekomen, waaronder een binnenplaats, afgebakend door een omheiningsmuur, met een oppervlakte van bijna 3 hectare.

Elk jaar nieuwe ontdekkingen

Elke zomer vinden er opgravingen plaats op het terrein van de villa. De verkenning van de site is nog lang niet ten einde: de villa werd gebouwd op de bodem van een kleine vallei, de drie hellingen hebben de overblijfselen bedekt. Verschillende gebouwen en de agrarische binnenplaats moeten nog worden doorzocht en de bezoekers krijgen een inleiding tot de opgraving. Mageroy wordt reeds beschouwd als een site van groot belang voor de Gallo-Romeinse archeologie in België. Het grootste geklasseerde bekken in het noorden van Gallië ligt binnen haar muren!

Laat je betoveren door de Gallo-Romeinse villa van Mageroy.

Prijs

Individueel

€ 3
€ 2

Groep

€ 2,5
€ 2,5
Vrije toegang. Groepen minimum 10 personen

Informatie over de wandeling

Duur

Minimumduur1:30
Maximumduur2:00

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Rondleiding voor groepen

Voorzieningen

  • Cafetaria
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.