pdf

Fort van Emines, een herdenkingsplaats van de Grote Oorlog

  • Fort van Emines, een herdenkingsplaats van de Grote Oorlog
  • Monument

Dichtbij het centrum van Namen, tussen de dorpen Emines en Saint-Marc, daar ligt het Fort van Emines, een herdenkingsplaats die erg goed bewaard en bijna onveranderd is gebleven sinds 1914.   

Een buitengewone site

De site maakt deel uit van de Versterkte Positie van Namen die verschillende sporen van de militaire geschiedenis heeft bewaard. In het totaal gaat het om negen forten die verborgen lagen in het boslandschap rond de stad Namen. Generaal Henri Amlexis Brialmont heeft het driehoekig Fort van Emines ontworpen dat werd gebouwd tussen 1888 en 1892. Ook vandaag nog vormt het fort een soort ringmuur die bovendien in uitstekende staat is. 

Bezoek het Fort

Dankzij de speciale rondleidingen die georganiseerd worden in het kader van de herdenkingen van de Grote Oorlog kan het grote publiek kennis maken met deze indrukwekkende site.

  • De geschiedenis van het fort vanaf het ontwerp tot na de Tweede Wereldoorlog
  • Emines-18, artistieke bezetting van een fort.

Details en informatie over de prijzen kan je terugvinden op de website van het Fort van Emines. 

Spring op de fiets om de routes rond de Versterkte Positie van Namen te verkennen of neem gewoon de auto en ga op ontdekking.  

Prijs

Individueel

€ 5
€ 3
€ 3

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Animatie
  • Rondleiding voor groepen
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.