pdf

Ecomuseum van de Viroin

  • 365

Het Ecomuseum van de Viroin is ondergebracht in een geklasseerde kasteelhoeve in Treignes die een opmerkelijk architecturaal geheel vormt.

Het Ecomuseum van Viroin nodigt je uit om kennis te maken met de permanente collecties regionale etnografie, verzameld door de Université Libre de Bruxelles en de vereniging DIRE.

Collecties en activiteiten

Gereedschap, machines en affiches over beroepen op het platteland vormen voornamelijk de collecties. Tijdens je bezoek ontdek je verschillende traditionele ambachten, zoals houthakker, klompenmaker of smid. Jaarlijks organiseert het Ecomuseum tijdelijke tentoonstellingen rond uiteenlopende thema's, zoals pannen, antiek speelgoed, streekfauna en -flora of trekpaarden.

Als je in groep komt, biedt het Ecomuseum educatieve activiteiten om bijvoorbeeld brood en touw te leren maken of interactieve wandelingen.

Informatie ter voorbereiding van je bezoek

  • Rondleidingen voor groepen (min. 10 personen) op reservering, 8 dagen van tevoren.
  • Duur: 1 uur.
  • Gratis toegang op de eerste zondag van de maand.

Prijs

Groep

€ 4

Individueel

€ 4
€ 2
€ 3
€ 3
Gratis de eerste zondag van de maand
Rondleiding voor groepen: € 4/pers. per tentoonstelling voor minimum 10 personen

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Parking

Dieren

    Huisdieren toegelaten
    Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.