De Gulden Snede | Tentoonstelling in de Abdij van Stavelot

flag
  • Tentoonstelling
Van donderdag 19 oktober 2017 tot zondag 11 maart 2018.

Ontdek een unieke tentoonstelling in België over de fascinerende gulden snede. In de Abdij van Stavelot, van 19 oktober 2017 tot 11 maart 2018.

De gulden snede of de goddelijke verhouding

Weet jij wat een zonnebloem, een dennenappel, een voetbal, de piramide van Kheops, het Parthenon van Athene, de Vitruviusman van Leonardo da Vinci, de middeleeuwse kathedralen en het Pentagon in Washington gemeen hebben? Het is de gulden snede (1,61803398875). Dit getal symboliseert schoonheid en harmonie. Het is aanwezig in de natuur en in het menselijke lichaam.

Dankzij deze tentoonstelling leer je theorieën over de gulden snede die Plato, da Vinci, Fibonacci en le Corbusier geïnspireerd hebben.

Een uniek programma

Samen met het Maison des Mathématiques van Quaregnon nodigt de Abdij van Stavelot je uit om de gulden snede te ontdekken aan de hand van films, voorwerpen en spelletjes. De bezoekers gebruiken hun eigen lichaam om deze gulden snede te begrijpen, ze manipuleren geometrische vormen, observeren de natuur en passen hun kennis toe in diverse domeinen zoals wiskunde, architectuur of schilderkunst.

Deze tentoonstelling onthult je alle geheimen over de gulden snede!

Openingstijden

Van donderdag 19 oktober 2017 tot zondag 11 maart 2018.

Dagelijks open van 10 tot 18 uur.

Gesloten op 25 december en 1 januari.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.