Carnaval - Folklore en tradities in Amay

flag
  • Carnaval - Folklore en tradities in Amay
  • Folklore en traditie
Evenement gepland voor de maand februari 2018
Data en programma kunnen veranderen.

Beleef een intens carnaval dankzij het dynamisme, het goede humeur en de deelname van alle inwoners. In Amay op 26 februari 2017.

 

Verloop van het carnaval

Op zaterdag wordt er hout verzameld voor het grote vuur. De vrijwillige verzameling gebeurt in een vreugdevolle sfeer en met steun van een fanfare.

De daaropvolgende vrijdag worden de sleutels overhandigd voor de officiële opening van de manifestaties van de feesten op zondagnamiddag. De grote carnavalsoptocht telt meer dan duizend deelnemers dankzij de vele groepen en muziekverenigingen uit de streek. Gedurende meer dan drie uren heerst in de steden van de maasstad een dolle vreugde bij de verschillende groepen en muziekverenigingen die eindigen met een reuzenrondo.

Maandag en dinsdag zijn voorbehouden aan de bals en de kinderanimaties, zonder natuurlijk de folkloristische kelnerrace te vergeten.

De volgende zaterdag, op de site van de Romaanse toren vindt het proces van de 'macrale' plaats, met een opmerkelijk vuurwerk.

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand februari 2018
Data en programma kunnen veranderen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.