Carnaval en carnavalstoet in Dinant

flag
  • Folklore en traditie
Evenement gepland voor de maand maart 2018
Data en programma kunnen veranderen.

11de carnaval van Dinant. Bewonder de grote stoet, de vermommingen en de feestende inwoners, in aanwezigheid van de Reuzen van Dinant. Op 2 maart 2017.

De reuzen zijn natuurlijk Guinguet, Cafonnette en het paard Bayard. Bayard is vrij bekend. Het is een legendarisch magisch paard, die volgens de legende, nog steeds ronddoolt in het Ardense woud, waar zijn gehinnik echoot bij elke zomerzonnewende.

Maar wie zijn dan toch Guinguet en Cafonnette? En wat hebben zij voor opmerkelijks gedaan?

In 1815 hebben de 3 broers Debri of "les Guinguet" een heldendaad verricht. Ze stopten de Kozakken aan de Bayard-pas. Ze hebben zo Dinant gered, 2000 Kozakken gevangen genomen en vandaag maken ze deel uit van de carnavalsstoet.

Dompel je onder in de tradities en gewoontes van de stad en geniet van de gezellige sfeer! Vermom je en neem deel aan de wedstrijd kruiwagens versieren! Je kan individueel of in groep deelnemen. Inschrijvingen ter plaatse.

Praktisch

Gratis evenement. 14u: vertrek van de stoet aan het cultureel centrum van Dinant.

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand maart 2018
Data en programma kunnen veranderen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.