pdf

Brouwerij Ellezelloise

 • Brouwerij
 • Rondleiding en ontdekking

Ontdek het mysterieuze universum van de Brasserie des Légendes in Ellezelles met haar 100% natuurlijke bieren, van het veld in het glas.

De Brasserie des Légendes, die in het hart van Wallonië in de provincie Henegouwen ligt, werd opgericht in 2006. Deze brouwerij bestaat uit de Brasserie des Géants en de Brasserie Quintine, die elk hun eigen productie verzorgen.

Bezoek de 2 sites van de brouwerij:

Het hele jaar door ben je welkom op de 2 productiesites en in taverne-restaurant "Au Chaudron des Légendes", of je er nu bent voor een culturele uitstap, een bedrijfsuitje, een oldtimertocht, een wandel-, fiets- of motortocht of simpelweg om een dagje te ontspannen met de hele familie.

 • Site Quintine

De Brasserie Quintine dankt haar naam aan een legendarische heks uit de streek. De brouwerij heeft Quintine-bier (blond) en Hercule-bier (bruin), op basis van gerst die ze zelf kweken, in de aanbieding.

De Quintine Bio-Organic: verkozen tot 'Best Belgian Beer of Wallonia' in 2012 en 2016, in de categorie blond biobier met een alcoholgehalte dat lager is of gelijk aan 6,5%.

De Hercule: verkozen tot beste bruine bier van Wallonië in 2012.

 • Site Goliath

Er worden heel wat legendes geassocieerd met de bieren die deze brouwerij produceert, zoals het bier van de Ducasse van Aat, de Gouyasse (Goliath in lokale tongval, als verwijzing naar een van de bekende reuzen).

De Goliath Triple: Best Belgian Beer of Wallonia in 2012 en 2016, beste blonde bier met een alcoholgehalte van meer dan 8% in 2016.

De Saison Voisin: Beste Belgische amberbier van Wallonië in 2012.

Dankzij de knowhow en de volledige beheersing van het productieproces, stelt de Brasserie des Légendes en haar 2 sites je haar karakterbieren aan, 100% terroir.

Openingstijden

Van 01 januari tot 31 december 2019.

Openingsuren Brouwerij - Site Quintine (Ellezelles)

Bezoek aan de infrastructuur: van maandag tot zondag op afspraak.

Elke eerste zaterdag van de maand: zonder afspraak, om 11 uur.

Verkooppunt: open van donderdag tot zondag, van 11 tot 22 uur (Au Chaudron des Légendes)

Openingsuren Brouwerij - Site Goliath (Irchonwelz)

Bezoek aan de infrastructuur: groepsbezoeken, van maandag tot vrijdag op afspraak.

Verkooppunt: open van 8.30 tot 12.30 uur en van 14 tot 17.30 uur.

Openingsuren Taverne en winkel:

Open van donderdag tot zondag en op feestdagen vanaf 10 uur.

Keuken open van 12 tot 21.30 uur.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

 • Verkooppunt
 • Proeverij
 • Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

 • Cafetaria
 • Winkel/boetiek
 • Parking autocar
 • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.