pdf

Bezoek de wijngaard en proef wijn in het Kasteel van Bioul

  • Kasteelpark
  • Wijngaard
  • Rondleiding en ontdekking

De wijngaard op het domein van het Kasteel van Bioul strekt zich uit over 11 hectare, waar het zogenoemde "Vignoulle"-verleden weer tot leven komt.

De oude schuren en stallen van het kasteel zijn omgevormd tot cuverie en wijnkelders.

De wijngaard

De wijnboeren zijn bezorgd over de kwaliteit van hun producten. Daarom besteden ze heel veel aandacht aan het kiezen van de omgeving en aan de selectie van wijnstokken. De hellingen zijn zorgvuldig gekozen naargelang hun ligging en de stand van de zon... Elk perceel wordt bewerkt volgens zijn eigen behoeftes; Daarbij vinden de boeren het natuurlijk evenwicht belangrijker dan de chemische strijd.

In Bioul vinden we de volgende witte druiven: Bronner, Cabernet Blanc, Johanniter, Solaris en Muscaris. Bij de rode druiven treffen we de Pinotin, Cabernet Jura en Cabernet Noir aan. Die druiven zijn gekozen omwille van hun weerstand tegen het Belgische klimaat en hun "typicité". Deze laatste krijgen het label "Côte Sambre et Meuse".

Bezoekjes

Kom de verschillende fases in het productieproces van deze wijnen in het hartje van dit unieke erfgoed ontdekken. Het domein voorziet bezoeken in groep (min. 10 personen) op afspraak. Je kan je bovendien ook laten vergezellen door een gids, die je dan enkele wijnen zal laten proeven.

Openingstijden

Van 01 januari tot 31 december 2019.

Betalende bezoeken op afspraak en per groep van minimum 10 personen

Duur: ongeveer 1.30 uur + proeverij.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Verkooppunt
  • Proeverij
  • Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

  • Terras
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.