pdf

Beer lovers Marathon in Luik

  • Bezoek
  • Folklore en traditie
Evenement gepland voor de maand mei 2019
De data en het programma kunnen wijzigen.

Aan alle sportieve bierliefhebbers: afspraak in Luik voor de Beer Lovers Marathon; een parcours van 42 km met van hop voorziene etappes.

Wat is de BLM?

De BLM, of Beer Lovers Marathon, is een echte marathon van 42,195 km door de Luikse straten. Het is maar goed dat deze wedstrijd getimed wordt en dat er een tijdsbeperking is, want je bent uitgenodigd op een groot feest in de Vurige Stede!

Aan animatie onderweg zal het niet ontbreken. Je vindt er fanfares, dj's, percussionisten, bands... en je ontdekt er meer dan 15 bieren en streekproducten, én de stad Luik.

De Beer Lovers Marathon is in de eerste plaats een wedstrijd om plezier te maken. Er mogen dus ook enkel toffe lopers deelnemen die plezier willen maken. Om de sfeer nóg wat leuker te maken, mag iedereen zich verkleden.

Het exacte parcours kan je terugvinden op de officiele site van het evenement. De tocht gaat door het stadscentrum van Luik, langs het RAVeL-netwerk, de terrils, de citadel,... Laat deze stad je blik verruimen!

Wedstrijdthema 2018: De Far West

Programma van de Beer Lovers Marathon

Op zaterdagnamiddag opent het marathondorp en worden de registratienummers uitgedeeld. Het Sint-Lambertusplein zal dan omgetoverd worden tot decor voor de Pasta Party en voor de BLM.

Op zondagochtend begint de marathon. Het einde is voorzien tussen 13 en 17 uur en het Beer Lovers Festival gaat nog door tot 1 uur.

Inschrijven verplicht.

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand mei 2019
De data en het programma kunnen wijzigen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.