pdf

Artothèque: het leven en het werk achter de schermen van het museum

In de Artothèque leer je alles over het verborgen leven van de 50.000 kunstwerken: hoe ze worden gerestaureerd en bewaard wanneer ze niet tentoongesteld worden.

De Artothèque ontvangt je in de voormalige kapel van het Ursulinenklooster, een goed voorbeeld van de klassieke 17de eeuwse architectuur. Een mooie locatie voor een origineel bezoek achter de schermen van het museum. Ontdek het vakmanschap dat nodig is om het erfgoed te kunnen bewaren

Een buitengewone opslagplaats voor het stedelijke erfgoed

De Artothèque is de opslagplaats voor het stedelijke erfgoed van Bergen en biedt plaats aan kunstwerken en de activiteiten die errond plaatsvinden. Het is een centrum voor opslag, onderzoek en restauratie van het erfgoed waar collecties worden tentoongesteld die geen deel uitmaken van permanente tentoonstellingen op de andere museale sites.

Naast het bewaren van kunstwerken, wil de Artothèque ook het Bergense erfgoed promoten door het virtueel toegankelijk te maken, maar ook door een tipje van de sluier op te richten omtrent het 'verborgen' vakmanschap in de musea.

Openingstijden

Van donderdag 21 november 2019 tot vrijdag 31 januari 2020.

Prijs

Individueel

van € 4 tot € 6

Groep

van € 50 tot € 65
Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar. Groepen: het groepstarief (€ 4) is van toepassing vanaf 10 personen. Eén begeleider per groep van maximum 20 personen mag gratis binnen. € 50/groep (weekdagen en zaterdag) - € 65 (zon- en feestdagen). Maximum 20 personen.

Informatie over de wandeling

Duur

Minimumduur0:45
Maximumduur1:30

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Rondleiding voor groepen
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.