pdf

Artistieke bezetting van een fort | Tentoonstelling in het Fort van Emines

  • Tentoonstelling
Van 07 juli tot 11 november 2018.

Hedendaagse kunst en architectuur zullen de fragiliteit, de instabiliteit en de herinnering van de wereld in het Fort d'Emines in vraag stellen. Laat je onderdompelen in het hart van deze historische plek en ontdek hedendaagse kunst, van 7 juli tot 11 november 2018.

De tentoonstelling vindt plaats in het Fort van Emines, een van de negen forten in en rond Namen. Het fort werd tussen 1888 en 1892 gebouwd door generaal Brialmont en is het best bewaard. Bovendien is het sinds 1918 nagenoeg onveranderd gebleven. Het gebouw is normaal niet toegankelijk voor het publiek, maar wordt voor de tentoonstelling een decor midden in het groen

Ontmoeting tussen een plaats van herinnering en hedendaagse kunst

Drie hedendaagse kunstenaars nemen de militaire architectuur van het fort over en treden in dialoog met deze plaats van herinnering. De kunstenaars gaan in op het individuele geheugen en het verband daarvan met het collectieve geheugen na het trauma van de oorlog van '14-'18, waarvan Emines een erfgoed is.  

Géorges Rousse, Renato Nicolodi en Juan Paparella hebben kunstwerken ontworpen die direct of indirect ingaan op de sporen die het geheugen heeft nagelaten en die gedeeltelijk zijn weggevaagd.

Een buitengewone tentoonstelling op een aangrijpende plaats van herinnering!

Openingstijden

Van 07 juli tot 11 november 2018.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.