pdf

Photographie, Arme de Classe | Tentoonstelling in het Foto Museum van Charleroi

  • Tentoonstelling
Van zaterdag 28 september 2019 tot zondag 19 januari 2020.

De tentoonstelling Photographie, Arme de Classe werpt een nieuw licht op de sociale en documentaire fotografie die, begin jaren 30, in Europa ontstaan is, meer bepaald in Frankrijk en in België. Van 28 september 2019 tot en met 19 januari 2020 in het Fotografie Museum van Charleroi.

Een selectie van 100 werken en 40 documenten van allerlei aard zijn samengesteld om je in staat te stellen sociale en documentaire fotografie vanuit een nieuwe invalshoek te (her)ontdekken.

De representatie van de arbeider in de strijd om het collectief en de strategieën van de linkse pers zijn thema's die in de tentoonstelling worden bestudeerd.

Onder de tentoongestelde kunstenaars bevinden zich grote namen uit de fotografie zoals Cartier-Bresson, Gisèle Greund, Willy Ronis en vele anderen.

Kom een intens cultureel en historisch moment doorbrengen in een wereld in zwart-wit, in het Fotografie Museum van Charleroi!

Openingstijden

Van zaterdag 28 september 2019 tot zondag 19 januari 2020.

Van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur

Gesloten op 25 december en 1 januari

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.