pdf

Expo The Box in het Museum voor Openbaar vervoer van Wallonië in Luik

  • Tentoonstelling
Van 30 maart tot 31 oktober 2019.

Bezoek de tentoonstelling The Box, de wereld in dozen, van 30 maart tot 31 oktober 2019 in het Museum voor Openbaar vervoer van Wallonië in Luik.

Containers onder de loep

  • Maak een reis van de amfora tot de container, van een troep havenarbeiders tot scheepsplanners, van drukke havens tot grote containerterminals.
  • Leer hoe deze alledaagse metalen doos is uitgegroeid tot een van de belangrijkste vectoren van de mondialisering door een duizelingwekkende daling van de transportprijs.
  • Ontdek de grote uitdagingen van de toekomst (verlaging van de broeikasgassen, alternatieve brandstoffen, ...)
  • Laat je verrassen door het buitengewone hergebruik van containers: woningen, kantoren en zelfs een stadion.

De onderhoudende en interactieve tentoonstelling is gericht op alle doelgroepen. Kinderen kunnen genieten van quizzen, maquettes in Lego, animatievideo's en een speelzone.

De tentoonstelling is oorspronkelijk ontwikkeld door het Havenmuseum van Doarnenez en is door het Havenmuseum van Duinkerke herzien en aangepast. De tentoonstelling werd voor de Luikse editie aangevuld met specifieke inhoud van de Autonome Haven van Luik.

Openingstijden

Van 30 maart tot 31 oktober 2019.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.