pdf

Cruise naar de Poolcirkel. Zomer 1929 | Maison Losseau

  • Tentoonstelling
Van zaterdag 22 september 2018 tot zondag 30 juni 2019.

In juli 1929 ging Léon Losseau aan boord van de Brazza, een groot cruiseschip, om de prachtige landschappen van de poolcirkel te ontdekken. De tentoonstelling vertelt over zijn fysieke reis, maar ook over zijn denkbeeldige reis. Ontdek er alles over in Maison Losseau.

Gletsjers, fjorden aan het eind van de wereld... het is een reis naar spectaculaire panorama's die Léon Losseau in 1929 archiveert en vereeuwigt in de fotografie. Naarmate de tentoonstelling vordert, betreedt de toeschouwer de individuele herinnering aan een tijdperk en verkent hij, dankzij de documenten van de reiziger, de gebeurtenissen van bijna een eeuw geleden.

Parallel aan dit archiefmateriaal herinterpreteert een aantal kunstenaars - onder de bescherming van beeldend kunstenaar Claire Ducène - de herinneringen van Léon Losseau. In het hedendaagse perspectief gaat het om het oproepen van reizen in verschillende dimensies en het begrijpen van de dunne grenzen tussen de innerlijke reis, de "echte" reis en de ingebeelde reis. 

Een originele tentoonstelling op een prachtige plek, het Maison Losseau, een art-nouveauparel in Bergen. 

Openingstijden

Van zaterdag 22 september 2018 tot zondag 30 juni 2019.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.