pdf

Toeristisch treintje van de Chemin de Fer du Bocq

  • Trein/tram/spoorwegfiets

De Chemin de Fer du Bocq is een toeristentrein die je meeneemt op ontdekking naar de oude "lijn van Luxemburg", tussen Cindy en Purnode (Yvoir).

Het treintje wordt  sinds 1992 met passie beheerd en bewaard door de vrijwilligers van de vereniging Patrimoine Ferroviaire et Tourisme en laat je toe om deze pittoreske lijn van de provincie Namen, gebouwd van 1890 tot 1907, te ontdekken en om te genieten van de schoonheid van de Bocq-vallei.

De treinen van de Chemin de Fer du Bocq rijden de hele zomer door.

Aan boord van een motortreinstel, een elektrisch trekkend voertuig of een stoom- of diesellocomotief (seizoensgebonden) bezoek je een van de indrukwekkendste lijnen van België met maar liefst 3 tunnels en 5 viaducten, bucolische landschappen, ruïnes en de geschiedenis van de regio.

Prijs

Individueel

van € 12 tot € 17
van € 5 tot € 8,5
Gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar. Gratis vervoer van fietsen, tassen, honden en katten in functie van de beschikbare plaats.

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Niet-roker
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.