pdf

1900-markt van Marche-en-Famene

  • Markt

Meer dan 100 ambachtslui in historische klederdracht, animatie en vogels op een veelkleurige markt in Marche-en-Famenne. Elk jaar, op 15 augustus.

Deze reusachtige veelkleurige markt ontstond in 1967 en vindt elk jaar plaats op 15 augustus. Deze belangrijke markt in de provincie Luxemburg behoort tot het levend immaterieel erfgoed van Wallonië-Brussel.

Kom de buitengewone sfeer opsnuiven, het werk bewonderen van de ambachtslui, de muzikanten, zangers en andere straatartiesten bekijken, streekproducten proeven of oude spelletjes ontdekken. Op meer dan 7000 m².

De vogelclub van Aye stelt je ook tal van vogelsoorten voor.

Ter gelegenheid van de Marché 1900 doorkruisen een dertigtal liefhebbers de voetgangerszone van Marche-en-Famenne in historische klederdracht en met fietsen uit die tijd. Er worden gratis kaarten uitgedeeld van het fietsnetwerk "Famenne à Vélo".

Praktische informatie

Openingsuren
Van 9 tot 19 uur

Plaats
Voetgangerszone Marche en de Place 7ème Brigade, rue Dupont en omliggende straten.

Tarieven
Volwassenen: € 4
Kinderen: € 2
 

Alle info over de verschillende festiviteiten gedurende het hele jaar vind je op de website van het feestcomité. Neem gerust een kijkje!

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.