Gratis downloads van Waalse stadsgidsen

Ontdek onze gratis downloadbare stadsgidsen van Waalse steden, boordevol kunst, charme, cultuur en geschiedenis.

Bouillon, de parel van de Semois

Bouillon en de vallei van de Semois hebben heel wat kunstenaars geïnspireerd. De prachtige landschappen en panorama’s zijn dan ook uniek. De stad is doordrenkt van geschiedenis. Zijn fort wordt beschouwd als het oudste feodale van België en een van de meest merkwaardige burchten van Europa.

Charleroi, stad in volle vernieuwing

Meer dan ooit is Charleroi een stad met twee gezichten. Het eerste is de aanblik van de zware industrie, het tweede is het zicht op de natuur, ideaal om volledig tot rust te komen.

Chimay, van nature gulzig

Deze gezellige stad wemelt van de historische monumenten, gaande van de Oude Toren (Vieille Tour) over de Collegiale kerk met zijn bolvormige klokkentoren tot het kasteel. Start je ontdekkingstocht bij de omwallingen van de stad en loop via de steile straatjes naar het kasteel van Chimay.

Nivelles, stad van de Aclots

Nivelles is een kleine stad boordevol geschiedenis. Ze dweept met haar uitgebreide historische patrimonium. Deze charmante stad is voornamelijk gekend dankzij de duizendjaar oude Collegiale kerk Sint-Gertrude, maar verbergt daarnaast nog duizend-en-één goed bewaarde geheimen.