Doornik is een van de oudste steden van België en historische stad bij uitstek. Doornik nodigt je uit om haar schatten te ontdekken. Toen Clovis hier werd geboren, werd het de bakermat van de Meronvingers en de hoofdtstad van de Salische Franken tot Clovis achtereenvolgens naar Soissons en Lutèce vertrok.

Het erfgoed van Doornik, getuige van een eeuwenoude geschiedenis

Tijdens een verblijf in of een uitstap naar Doornik moet je zeker een bezoek brengen aan het oudste belfort van België en de immense kathedraal met de 5 klokkentorens. Ze behoren allebei tot het Uneco-werelderfgoed.

Het Museum voor Schone Kunsten, ontworpen door Victor Horta, Belgische Art Nouveaugrootmeester is ook het bezoeken waard. Kunstliefhebbers halen er hun hart op bij de vele schatten van Rogier vander Weyden, Manet, Monet, Seurat, Van Gogh.

Geplaveide steegjes, gezellige pleintjes, de Schelde en de Pont des Trous.  Je wordt steeds geleid door een of ander beeldje dat een verhaal vertelt. En mocht je dan al eens verdwalen, er zijn terrasjes genoeg voor een verfrissende tussenstop.

Doornik, een weefsel van kunst en geschiedenis.