In de omgeving

Er zijn veel interessante en aparte bezienswaardigheden in de omgeving van Charleroi. Is cultuur, natuur of gastronomie je ding? Volg de gids!

In Mont-sur-Marchienne bijvoorbeeld kan je in het voormalige neogotische karmelietenklooster uit eind 19de eeuw het Fotografiemuseum van Charleroi bezoeken. Het werd onlangs gerenoveerd en vertelt de geschiedenis van de fotografie van het prille begin tot nu.

De in 657 gestichte Cisterciënzerabdij van Aulne in Gozée verdient ook een bezoek. De ruïnes laten niets aan de verbeelding over.

In een geestrijke bui? Trek dan naar de Brouwerij van de Abdij van Aulne of geniet van een heerlijke brandewijn in de Distilleerderij van Biercée.

Het Bois du Cazier | Mijn-, Glas- en Industriemusea in Marcinelle, ten zuiden van Charleroi neemt je dan weer mee op een fascinerende tocht naar het verleden. Hier vonden in 1956 immers 256 kompels de dood bij een vreselijke mijnramp.

Hier is het Industriemuseum van het Bois du Cazier gevestigd. Er is ondermeer een speciale ruimte gewijd aan die 8ste augustus 1956 waar aan de hand van video's, foto's en getuigenissen de ramp tot leven komt.