Musts in Bergen

Bergen is een charmant stadje met een indrukwekkend erfgoed en heeft zicht als Europese Cultuurhoofdstad in 2015 heel snel ontwikkeld.

Het stadje Bergen en omgeving heeft onvermoede pareltjes klaar om ontdekt te worden. Unesco heeft zich niet vergist. Tot het Unesco-werelderfgoed behoren het Belfort van de stad (1999), de  neolithische mijnen van Spiennes (2000) en de site van de Grand-Hornu (2012). Hier vind je het MAC's, Museum voor Hedendaagse Kunsten van de Franse gemeenschap van België, waar opmerkelijke tijdelijke tentoonstellingen geprogrammeerd worden dankzij de scherpzinnigheid van zijn beroemde directeur Laurent Busine.

Het universele bibliografische repertoire van het Mundaneum werd toegevoegd aan het register "Memory of the World" (2013).

Tot slot werden de Ducasse van Bergen en de ceremonie van de Doudou erkend als Immateriaal Erfgoed van Unesco (2005). Elk jaar in juni zijn Bergen en haar Grand-Place het schouwtoneel van een opmerkelijk folkloristisch evenement. Geen enkele zichzelf respecterende Bergenaar mist dit grootse gebeuren.

2015 was een geweldig avontuur met 2,2 miljoen bezoekers en was de aanzet van talloze projecten:
• Nieuwe theaters en concertzalen
• Een nieuw Designhuis
• Gerenoveerde historische gebouwen
• 5 nieuwe musea waarvan 3 gewijd aan Unesco-erfgoed

Tip: gratis app VisitMons
VisitMons is een echte toeristische gids van Bergen die je in je smartphone meedraagt. Hij biedt tal van functionaliteiten waaronder een eenvoudige en volledige zoekfunctie op basis van geolokalisering, een systeem om tickets te kopen en te ontwaarden, om je hotel te boeken en je bezoeken te plannen. Je kan er ook je ervaringen in Bergen mee delen op sociale media.
Download hem op iTunes® en Google Play.