Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument

"Wat de vrouw " wenst ", kan de Aap"
Men zegt immers dat als een jong meisje wil trouwen, ze zijn kop moet aaien en haar wens binnen het jaar in vervulling gaat. Men zegt ook dat als pasgetrouwden zijn kop aaien, ze een baby krijgen binnen het jaar.
De aap bestond reeds in 1843 en zeker al daarvoor. We kunnen er gerust van uit gaan dat hij zich al tenminste op het einde van de 17e eeuw aan het Stadhuis bevond!
Is hij er sinds de bouw van het Stadhuis in de 15e eeuw? Misschien! Werd hij aan de voorgevel geplaatst tijdens een of andere restauratie van het gebouw? Misschien! Of is zijn oorsprong verbonden aan de opening van de taverne die zich in de kelder bevindt? Misschien!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden