Waimes staat bekend als natuurbestemming dankzij haar wandel-, ski- en kanomogelijkheden, het natuurcentrum van Botrange en het kasteel van Reinhardstein.

Waimes wordt een nieuwe culinaire bestemming. De gemeente kan bogen op zowel nieuwe producten en producenten als de lokale culinaire gemeenschap.

Waimes zag op haar grondgebied nieuwe producten opduiken zoals de "Truite d'ondeval" (forel) en de "Valèt"-kaas en het bedreigde runderras "RougePie de l'Est" werd erkend.

Het plaatselijke restaurant La Menuiserie kreeg een Michelinster. Waimes heeft haar culinaire rijkdom en diversiteit verzameld op één kaart.

Bezienswaardigheden in Waimes
 

Huis van het Parc-Botrange

Ga wandelen in het Natuurpark van de Hoge Venen - Eifel
Het Huis van het Parc-Botrange, het hoogste punt van België, verwelkomt de bezoekers op zoek naar ontspanning of informatie over de omringende natuur.
 


Natuurpark van de Hoge Venen - Eifel

Hautes Fagnes - randonnees - caillebotis - promenade - couple
Gelegen in het oosten van België is het Natuupark van de Hoge Venen het oudste van het land.
 


Railbike des Hautes Fagnes

 Default image
Op zoek naar een originele activiteit voor je gezin of vriendengroep? Probeer de Railbike des Hautes Fagnes en trap door een prachtig bosrijk landschap.
 


Réseau cyclable VeloTour Hautes Fagnes - Eifel

Réseau cyclable VeloTour Hautes Fagnes - Eifel

Ontdek de Oostkantons met de fiets langs prachtige landschappen... Een fietspadennetwerk van 850 km in het Pays des Trois.

 


Meer van Robertville, ontspanning en zwemmen in de volle natuur

Het meer van Robertville, gelegen in de gemeente Waimes, is een ideale plek voor liefhebbers van rust en ontspanning. Omgeven door een bosmassief, biedt het vele adembenemende landschappen. Kom in Robertville les Bains baden in zuiver water! 
 


Kasteel Reinhardstein, de Metternichburcht

Canton de l'Est - randonnée - promenade - eastbelgium - Vennbahn - Lommersweiler
In het hart van de Oostkantons en de Hoge Venen ontdek je een 14de-eeuws kasteel op een hoge rots boven de stad Ovifat.