In hartje Waals-Brabant is Ottignies–Louvain-la-Neuve een unieke stad, oorspronkelijk ontwikkeld om toegankelijk te zijn voor iedereen. Ze bestaat uit twee stadscentra met verschillende oorsprong en karakteristieken, Ottignies en Louvain-la-Neuve.

Personen met beperkte mobiliteit & toegankelijkheid

In 2013 werd Ottignies-Louvain-la-Neuve gekozen als European Destinations of Excellence dankzij haar vele troeven op vlak van toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit.

Voetgangersstad, creatief, multicultureel, groen, dynamisch, een venster op de wereld... De stad Ottignies - Louvain-la-Neuve zal je verleiden met zijn onvergelijkbare sfeer. Het is een bruisende stad met tal van culturele en folkloristische activiteiten zoals de beroemde 24 uur Fietsen.

Meer informatie

 

 

Bezienswaardigheden in Ottignies - Louvain-la-Neuve

 

Het Musée L | Het universitair museum in Louvain-La-Neuve

Musée L, vue d'extérieur
Het Musée universitaire, gelegen op de Place des Sciences, nodigt je uit om zijn uitgebreide interdisciplinaire collecties te bewonderen. Dit nieuw cultureel en artistiek epicentrum is gevestigd in het gebouw van de oude Bibliothèque des Sciences et Technologies, in het hart van de studentestad. 
 


Aula Magna

Situé entre le lac et la Grand-Place de Louvain-la-Neuve, l'Aula Magna permet de développer des activités culturelles, académiques et commerciales
De Aula Magna, die ligt tussen het meer en de Grand-Place van Louvain-la-Neuve, is een grandiose verwezenlijking...
 


Hergémuseum in Louvain-la-Neuve

Ontdek het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve
Het Hergé Museum is een niet te missen stripbezoek in België. Ontdek het leven en werk van de geniale Belgische autor Georges Remi, de geestelijke vader van Kuifje.