Les Lacs de l'Eau d'Heure zijn een echte toeristische bestemming geworden met een volledig aanbod aan vrijetijdsactiviteiten en verblijven op een natuursite, kunstmatig aangelegd aan de hand van dammen.

Het natuurlijk erfgoed van l'Eau d'Heure is prachtig gelegen in een landelijke streek in het zuiden van België. Het gebied bestaat voornamelijk uit watervlaktes, bossen en velden. Het is een uitzonderlijke natuur want zeldzaam om meren te zien in zo'n heuvelachtige en groene streek. Deze dubbele eigenschap is de belangrijskte troef van deze site als toeristische bestemming.

Belangrijke toeristische aantrekkingspool

Laureaat zijn van een grote wedstrijd die de beste Europese voorbeelden van duurzame toeristische ontwikkeling wil promoten is een teken van erkenning voor deze site die oorspronkeiljk een technische bedoeling had en in volle ontwikkeling is de laatste vijftien jaar.

Vandaag stellen we vast dat de Les Lacs de l'Eau d'Heure, het grootste merengebied van België een echte toeristische BESTEMMING zijn geworden met een volledig aanbod aan dagactiviteiten en verblijven, maar ook een motor van economische ontwikkeling van een hele streek waarbij de aandacht prioritair gaat naar het duurzame beheer van de bestemming.

Meer info

Les Lacs de l'Eau d'Heure, de site met de grootste meren van België

Les Lacs de l'Eau d'Heure - Dam van La Plate Taille - Boussu-lez-Walcourt
Op de toeristische site van de Lacs de l'Eau d'Heure ontdek je alles over de bouw van de dam en wandel je op de indrukwekkende Skywalk.
 

 

Activiteiten Lacs de l'Eau d'Heure

Les Lacs de l'Eau d'Heure, onthaalcentrum van La Plate Taille

Les Lacs de l'Eau d'Heure - Dam van La Plate Taille - Boussu-lez-Walcourt
Rondleiding op de grootste stuwdam van België en Skywalk, een uniek panorama op 107 meter hoog. 1800 hectare voor sport en natuur in Henegouwen en Namen.
 


Natura Parc, park met boomparcours aan de Lacs de l'Eau d'Heure

Ontdek de bomenparcours in Natura Parc, Lacs de l'Eau d'Heure
Kom je uitleven in Natura Parc, het avonturenpark aan de oevers van de Lacs de l'Eau d'Heure.
 


Aqua Golf van de Meren van l'Eau d'Heure

Speel golf in de grootste Aqua Golf van Europa in het uitzonderlijke kader van de Lacs de l'Eau d'Heure
De Aqua Golf van de Meren van l'Eau d'Heure (tussen de provincies Namen en Henegouwen) is uniek in Europa!
 


Laser Game van Les Lacs de l'Eau d'Heure

Amuseer je met je gezin of onder vrienden met de Laser Game van de Lacs de l'Eau d'Heure
Op de stuwdam van l'Eau d'Heure vindt je Het Laser Game, een interactief avonturenspel waar je met je familie of collega's een dag vol plezier beleeft.
 


 


Amfibus Le Crocodile Rouge, een unieke attractie in Europa

Crocodile Rouge - Buitengewoon Wallonië
Les Lacs de l'Eau d'Heure, de grootste merensite van België, aan boord van een amfibievoertuig ontdekken... Dat is pas een goed idee! Le Crocodile Rouge is uniek in Europa. Aan boord van dit bijzondere voertuig beleef je een heleboel nieuwe ervaringen. Een buitengewoon moment van plezier.