Durbuy werd gekozen als "European Destination of Excellence" voor haar toeristische troeven en dankzij een uitstekend beheer op vlak van duurzaam toerisme.

De gemeente Durbuy, gelegen in het zuiven van België, in Wallonië, aan de voet van de Ardennen is een bekende en erkende bestemming. Ze wordt "de kleinste stad ter wereld" genoemd en is erin geslaagd alle actoren te mobiliseren om de materiële en immateriële hulpmiddelen op het grondgebied en de toeristische producten volop tot hun recht te laten komen, de gevolgen van het toerisme te beheren en een dynamisch communicatiebeleid te ontwikkelen.

Dit Middeleeuwse pareltje (de oude stad dateert uit 1331) vormt samen met de naburige dorpen en gehuchten een schitterend geheel. De verblijfssector wordt voornamelijk beheerd door kleine familiestructuren en kan heel wat toeristen ontvangen.
 

Meer info

Toeristische Dienst van Durbuy

 

Bezienswaardigheden in Durbuy
 

Megalieten en Megalietenmuseum van Wéris

Kom de Megalietensite en het Megalietenmuseum van Wéris bezoeken
Het Megalietenmuseum van Wéris gaat over het neolithicum en de wereld van megalieten. Je kan er onder andere een spectaculair megalietenveld ontdekken.
 


Vormsnoeipark, een buitengewone tuin in Durbuy

Vormsnoeipark
Het grootste vormsnoeipark toegankelijk voor het publiek wacht je in Durbuy, het kleinste stadje ter wereld. Laat je verrassen door de plantensculpturen.


Het Labyrint van Durbuy, een buitengewoon attractiepark

Le Labyrinthe de Durbuy, parc d'attractions insolite en Belgique
Dit unieke attractiepark ligt in de volle natuur in de provincie Luxemburg, op 30 minuten van Namen en Luik en op 1 uur van Brussel.
 


GITE D'ETAPE "VILLERS SAINTE GERTRUDE" - LE STRYA

GITE D'ETAPE "VILLERS SAINTE GERTRUDE" - LE STRYA
Minimum 25 personen....
 


Domein van Villers-Ste-Gertrude, Gîte d'Etape "Le Bovet"

GITE D'ETAPE "VILLERS SAINTE GERTRUDE" - LE BOVET
De Gîte, gelegen in het hart van een uitgestrekt bosrijk domein van 4 ha, op enkele kilometers van Durbuy, is de ideale omgeving voor vele activiteiten en wandelingen.