pdf

Sosoye - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië

Gemeente Anhee (Provincie Namen)
Condroz
Sosoye is een charmant dorpje in de Condroz dat zich voornamelijk rond de hoofdstraat vormt. Een aantal gebouwen op een kleine heuvel trekken al snel de aandacht: de prachtig gerestaureerde Geboortekerk uit de 18de eeuw -een beschermd monument- en de dichtbijgelegen pastorie en tiendenschuur uit de 17de eeuw, die ook door Monumentenzorg is beschermd. Nog een leuk weetje over de voormalige dorpsschool: de laatste leraar heeft er de laatste kleine duiveltjes, spelend op de speelplaats, op het fronton vereeuwigd. De site wordt doorkruist door de voormalige spoorlijn Tamines - Dinant. Vreemd genoeg hoor je hier geen trein voorbij tuffen… alleen het zachte gepiep van railbikes die vandaag over de sporen fietsen!

V.Z.W. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie"

De V.Z.W. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" werd in 1994 naar Frans voorbeeld opgericht en bekroont de mooiste landelijke plekjes in Wallonië met haar kwaliteitsmerk.
Hier leven de inwoners in harmonie met hun omgeving die bestaat uit ongerepte natuur en uitzonderlijk erfgoed.
© asbl Les Plus Beaux Villages de Wallonie

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.