pdf

Mélin, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië

  • Logo - Beaux - Villages - Wallonie
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Mélin wordt begrensd door bossen in een agrarisch landschap. Het omvat vele boerderijen en huizen van witte steen en baksteen. De beek Gobertange, kleine vijvers en verharde paden maken allemaal deel uit van de charme van dit dorp in Waals-Brabant.

Een wit paradijs

Op zes kilometer van Jodoigne ligt het dorp Mélin in een heuvelachtig landschap in het midden van de velden. Veel gebouwen zijn gemaakt van lokale witte stenen, bekend als Gobertange, die de plaats een heldere gloed geven. Onder hen zijn er verschillende kleine boerderijen, maar ook imposante boerderijen, souvenirs uit een landsheerlijke periode. Mélin, in Haspengouw, maakt deel uit van een rijk landbouwgebied. De beek Gobertange en zijn bijrivieren, de vijvers, de smeedijzeren bruggen, de rijen wilgen en populieren geven het dorp een heel bijzondere charme.

Een feestelijk dorp

Mélin is een dynamisch en feestelijk dorp: wijnfeest, tuinfeest en tentoonstellingen van ambachtslieden brengen het dorp maand na maand tot leven. Elke eerste zondag van april tot oktober worden er ook fietstochten georganiseerd in en rond Mélin. Ongeveer 1.30 uur vanaf het plein kunnen jong en oud genieten van een prachtig moment van ontspanning en plezier met familie of vrienden. 

Lekker eten

De Villa du Hautsart is een gastronomisch restaurant in een uitzonderlijk kader. In de zomer geniet je op het terras dat uitkijkt op een oase van groen in het midden van de velden. Olivier Wilbers, al jaren meester-kok, zorgt voor het comfort van zijn klanten, terwijl hij zijn keukenteam goed in de gaten houdt, dat ongetwijfeld tegemoetkomt aan de verwachtingen van de meest veeleisende fijnproevers.

Ben je van plan om Mélin te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Deze toeristische gids laat je kennismaken met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites. Een agenda met niet te missen evenementen is ook opgenomen.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.