pdf

Crupet, een van de mooiste dorpen van Wallonië

  • Logo - Beaux - Villages - Wallonie
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Langs de gelijknamige rivier onthult het dorp Crupet de charme van de smalle straatjes en het soms ongebruikelijke erfgoed. Ontdek een middeleeuwse donjon, een grot bewoond door de duivel, een kunstgalerij, of geniet van een maaltijd in een gastronomisch restaurant.

Een charmant erfgoed

Genesteld in de groene valleien van de Naamse Condroz en omzoomd door beekjes, is het dorp Crupet, een van de "Mooiste Dorpen van Wallonië", een schilderachtig juweel dat je zal verleiden! De gevels van de traditionele gebouwen, de oude molens, de paden, de ingangen van de binnenplaats, de tuinen, de buitenvoorzieningen... al deze elementen geven het een onmiskenbare charme. 

Een middeleeuws dorp

Ontdek de geklasseerde kerk van Saint-Martin, maar ook de beroemde middeleeuwse donjon in het midden van een meer, een uitzonderlijk erfgoed of de prachtige kunstmatige grot gewijd aan Antonius van Padua. De grot staat ook bekend als de Duivelsgrot en trekt al meer dan 100 jaar bezoekers. Kunstliefhebbers zullen niet nalaten om de ArtPero galerij te bezoeken, waar verschillende kunstenaars en hun werken (schilderijen, beeldhouwwerken, juwelen, enz.) worden tentoongesteld via tentoonstellingen, workshops, vergaderingen, enz.

Een origineel bezoek

Het is mogelijk om Crupet en het omliggende landschap te ontdekken vanuit de lucht! De vzw "Aéroclub Loisir Club Mosan", op 7 km afstand, organiseert ULM-vluchten over de regio. Een luchtdoop in zo'n adembenemende omgeving, wat wil je nog meer?

Voor de fijnproevers

Crupet heeft verschillende restaurants, waaronder La Toquade, een gastronomisch restaurant gelegen in een groene omgeving, aan de oever van de beek en aan de rand van het dorp. De chef biedt je een modern menu dat met de seizoenen meegaat. Je proeft de geneugten van de Franse keuken, met wat meer exotische invloeden. Een kwaliteitsadres op een charmante plek!

Bent je van plan om Crupet te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Deze toeristische gids laat je kennismaken met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites. Een agenda met niet te missen evenementen is ook opgenomen.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.