pdf

Chassepierre, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië

  • Logo - Beaux - Villages - Wallonie
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Ontdek Chassepierre, een van de "Mooiste Dorpen van Wallonië" en gelegen in een meander van de Semois. Je ontdekt een vriendelijk dorp met vele verrassingen, zoals een netwerk van prehistorische galerijen en het oudste straatkunstenfestival in Europa.

Een charmante en verrassende ontdekking

Op vier kilometer van Florenville verleidt het charmante dorpje Chassepierre onmiddellijk met zijn idyllische ligging aan de oevers van de Semois en zijn oude landelijke huizen. Het is leuk om door de steegjes te wandelen en op ontdekking te gaan door de straten: de kerk, de oude banmolen, een oude wasplaats...

Le Trou des Fées

Beneden de kerk bevindt zich een getuige van de oudheid die de mooie naam Trou des Fées kreeg. Het is een netwerk van galerijen die ooit door de mens zijn gegraven in een kalksteenrots die tijdens het tertiaire tijdperk werd gevormd. Ze strekken zich uit tot in de kelders van de pastorie. Dit erfgoed maakt deel uit van een rondleiding door het dorp. Om van het landschap te genieten, raden wij je aan om de weg Florenville-Bouillon te volgen die uitkijkt over Chassepierre. Je hebt hier een prachtig panorama op de bochten van de Semois.

Het internationale straatkunstenfestival

Elk jaar, in de maand augustus, wordt het hele dorp omgetoverd tot het oudste straatkunstenfestival in Europa. Een 50-tal professionele gezelschappen uit de hele wereld zijn aanwezig. Het is een gelegenheid om de verschillende domeinen van de straatkunst te ontdekken: theater, dans, circus, muziek, poppen, beeldende kunst, enz.

De restaurants

Het restaurant La Vieille Ferme ligt in het dorpscentrum. Er hangt een Provençaalse sfeer, zowel in de tot restaurant omgevormde stal als op het terras! Geniet er van huisgemaakte gerechten geïnspireerd door de streekkeuken van de Gaume en de Ardennen of de Franse keuken.

Een ander goed adres: Le Relais de Chassepierre. Je kan er genieten van een streekbiertje of een authentieke keuken op basis van verse producten, bereid met hart en ziel... Het etablissement doet ook dienst als kruidenierswinkel. 

Bent je van plan om Chassepierre te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Deze toeristische gids laat je kennismaken met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites. Een agenda met niet te missen evenementen is ook opgenomen.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.