pdf

De Toeristische Federatie van de Provincie Waals-Brabant

  • Zicht op het kasteel van het Solvaypark in Terhulpen, in Waals-Brabant

Verbluffende ervaringen, opwindende sensaties, ongewone ontdekkingen en betoveringen is wat je te wachten staat in Waals-Brabant, het hart van België. 

Om te beginnen, neem je het panoramisch uitzicht van 180 graden over de ruïnes van de indrukwekkende Abdij van Villers-la-Ville helemaal in je op. Bewonder de nieuwe ontvangstruimte en volg de nieuwe rondleiding alvorens te genieten van een ambachtelijk Belgisch biertje dat werd geproduceerd in de microbrouwerij van de abdij. 

Voor kunstliefhebbers

Laat je in Louvain-la Neuve verleiden door de nieuwe slogan van het Museum L, Uitvinden, Dialogeren. Een hele kunst, en ga op ontdekking in deze nieuwe ruimte die vijf keer zo groot is als de vorige en helemaal in het teken staat van Kunst...

Voor waaghalzen

In het pretpark Walibi, beleef je in de attractie genaamd Pulsar een spetterend avontuur!

In het hindernissenparcours Aventure Parc Wavre, kies je voor de geheel nieuwe "Tyro Tour" en ga je de uitdaging aan met de wolken op een zeshondermeterlange deathride waarbij je langs de boomtoppen scheert. Om tot rust te komen kan je even halt houden bij het gloednieuwe onthaalpaviljoen, dat zal deugd doen! 

Voor wielertoeristen

Er wordt reeds gewerkt aan de bewegwijzering van verschillende toeristische circuits die in de toekomst opgenomen zullen worden in een "knooppuntennetwerk". 

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.