pdf

Toeristische Federatie van de Provincie Namen

  • Zicht op de citadel van Namen
  • Ontdek Dinant en geniet van een boottocht op de Maas in de provincie Namen

Wanneer je op verkenning gaat in Namen, kom je het gebied genaamd "Stromen en Rivieren" tegen dat de valleien van de Samber en de Maas beslaat, waar je kan genieten van toerisme op het water of naar hartenlust gezellige wandelingen of fietstochtjes kan maken op oneindige groene wegen (RAVel, wandel- en fietspaden). Er zijn ook fantastische bezienswaardigheden die je versteld doen staan: de Citadel van Namen en Dinant, de ruïnes van Poilvaches en Bouvignes, het Museum van Félicien Rops, het Huis van het middeleeuws erfgoed in de Maasvallei... om er maar enkele te noemen. 

Verder naar het westen, ontdek je vlak bij het water de regio Lacs au Pays des Valllées, die zich uitstrekt van het meer van Eau d'Heure tot dat van Bambois. In de omgeving kan je prachtige wandelingen maken in de natuur en mensen die van wat meer actie houden, kunnen aan watersport doen. Breng verder ook een bezoekje aan de Brasserie des Fagnes, het Museadorp Treignes en de stroomtrein van de 3 Valleien. Woon eveneens de folkloristische marsen bij die door de Unesco erkend werden, het is een echte aanrader! 

Ten zuiden van de provincie kom je in het hart van de uitgestrekte Ardennenlandschappen terecht, een groen oase waar je helemaal tot rust kan komen. Je kan hier oneindig veel kilometers wandelen! Stop onderweg even in de authentieke dorpjes waarvan er veel tot de "Mooiste Dorpen van Wallonië" behoren en proef van de overheerlijke streekproducten. 

Deze zomer gaan we ervoor! 

In het jaar 2018 "Buitengewoon Wallonië" worden er de hele zomer lang smulroutes georganiseerd in deze 3 regio's. Voor meer info, surf naar bbq-smulroutes en  picknick-smultroutes. Laat je verleiden en neem in september deel aan een buitengewone tocht van Godinne naar Houyet. 

 

 

 

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.