pdf

Toeristische Federatie van de Provincie Henegouwen

  • Fédération du Tourisme de la Province de Hainaut
  • Fédération du Tourisme de la Province de Hainaut
  • Fédération du Tourisme de la Province de Hainaut

Toerisme, Cultuur en Erfgoed in de Provincie Henegouwen. 

Zin om te ontspannen, op ontdekking te gaan, plezier te beleven en te genieten? Henegouwen, te gek wat je er allemaal kunt doen! Je zult versteld staan van de prachtige natuur, de charmante kunstenaarsstadjes, en de vrolijke sfeer die er heerst tijdens de carnavals en volksfeesten. 

Met zijn duizendjarig bestaan heeft Henegouwen een erg rijke geschiedenis. Je kan er kastelen, tuinen en musea bezoeken, maar evengoed gezellig kuieren langs het oude kanaal. Henegouwen is een van de weinige regio's ter wereld die maar liefst 19 keer vermeld wordt op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en dat voor zowel materiële als immateriële erfgoederen. De erfgoedsites zijn te vinden in alle hoeken van het gebied. 

Henegouwen verwacht je! Ga op avontuur en geniet van al het moois dat deze provincie te bieden heeft: rust, erfgoed en gastronomie. 

Kies je voor een daguitstap of blijf je het hele weekend? We ontvangen je met veel plezier in onze provincie waar cultuur en ontspanning hand in hand gaan. 

Welkom in Henegouwen! 

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.