pdf

Huis voor Toerisme van Dinant, de Maasvallei, Namen-Dinant

  • Huis voor Toerisme/Toeristische dienst

In het hart van Wallonië zal de Maas je versteld doen staan...Beleef een geweldige ervaring langs de stroom, haar slingerende bochten en groene velden. De Maas neemt je mee van Hastière naar Andenne langs prachtige natuurlandschappen.

Ben je op zoek naar authenticiteit, maar wil je ook verwonderd zijn, ga dan op verkenning in onze dorpen en steden en laat je verleiden door de charmes van de Maasstreek en ondervind de Naamse gezelligheid aan de levende lijve. 

Laat je de geschiedenis van de Citadellen, middeleeuwse kastelen en ruïnes vertellen. Verdiep je in de geschiedenis van onze imposante burchten. Wist je trouwens dat je hier het mooiste historische erfgoed van Wallonië terugvindt?

In de loop van de geschiedenis heeft de Maasvallei belangrijke figuren en culturele tradities en gewoontes voortgebracht. Adolphe Sax, uitvinder van de saxofoon die werd geboren in DinantFélicien Rops, Naamse artiest, schilder, illustrator en graveur van het bekende "Pornocratès" het Maison Leffe en zijn overheerlijke internationaal bekende bier, de keramiek van Andenne, of zelfs de de aardbeien van Wépion.

Wandelen, uitrusten, en genieten

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de verschillende wandel-, fiets- en paardrijtochten langs weides, bossen, rivieren of wegen in de streek. Herbron jezelf en snuif de plattelandslucht op.

Zoek ontspanning op het water... vaar de Lesse af in een kajak, geniet van een cruise op de Maas, huur een klein bootje zonder vergunning en verken de streek op je eigen tempo of kies voor Stand Up Paddle en glijd rustig over het water terwijl je alle natuurpracht in de omgeving in je opneemt. 

De Maasvallei biedt ook een waaier aan verblijfsmogelijkheden aan, voor ieder wat wils ongeacht de duur van je verblijf.

Overal vind je gerechten die je doen watertanden, van gastronomische restaurants tot gezellige bistro's. De streekproducten zijn een echte schat van de Maasvallei: Dinantse koek, Biétrumés (zachte karamellen), bieren, wijnen, kazen, escargots, aardbeien... zullen je smaakpapillen verwennen. 

Trek eropuit in de Maasvallei Namen-Dinant! 

 

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.