pdf

De faschinerende neolitische vuursteenmijnen van Spiennes - SILEX'S Bergen

  • Grot en spelonk
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Rondleiding en ontdekking

Op 6 km van Bergen ligt de archeologische site van Spiennes, opgenomen op de lijst van Unesco-erfgoed, en het gloednieuwe interpretatiecentrum SILEX'S.

De archeologische site van Spiennes staat sinds 2000 op de lijst van UNESCO-werelderfgoed en is een van de oudste en grootste mijnwinningen van Europa. De site beslaat 100 hectare met duizenden mijnschachten en ligt op 6 km van Bergen.

SILEX'S

SILEX'S, het interpretatiecentrum van de vuursteenmijnen van Spiennes, ligt midden in een Natura 2000-zone en toont je alle geheimen van deze bijzondere archeologische site. Je kan er deelnemen aan tal van activiteiten, zoals educatieve wandelingen in de buitenlucht, een bezoek aan de semi-permanente tentoonstelling en je kan ook 9 meter onder de grond afdalen.

Spiennes is hét centrum van de prehistorische beschaving in Europa. Men ontdekte dat er al mensen leefden in het paleolithicum. In het neolithicum, tussen 4200 en 2500 geleden, werden er tal van silexmijnen gegraven, die door archeologen ontdekt werden. Enkele hiervan kan je vandaag bezoeken.

Belangrijk

Per jaar mogen er maar 5500 personen afdalen in de vuursteenmijn, dit om de site goed te bewaren.

Als je in de mijn wil afdalen, moet je vooraf reserveren bij VisitMons

Bezoekers met speciale behoeften

Hier vind je faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i label. Raadpleeg de gedetailleerde pagina Access-i, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

 

Prijs

Individueel

van € 4 tot € 6
€ 2
Rondleiding: gewoon tarief € 14 - verminderd tarief € 12

Informatie over de wandeling

Duur

Minimumduur1:30
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.