pdf

Carnaval des Chinels in Fosses-la-Ville

  • Folklore en traditie
Op zondag 31 maart 2019

Ontdek dit carnaval dat bekend staat om zijn met kleurrijke carnavalskostuums.

Oorsprong

De Chinels de Fosses, afstammelingen van de beroemde "Polichinelle" en zijn beroemde neef "Pulcinella" van de Commedia dell' Arte, danken hun faam zowel aan hun prestigieuze voorouders als aan hun prachtige tooi zoals de polichinelle. De Chinels zijn gekleed in zijde en satijn. De tuniek wordt gekenmerkt door 2 bochels met franjes: een op de borstkas, naar beneden gericht, en de andere op de rug, naar boven gericht. De stad ziet er elk jaar prachtig uit en komt tot leven op het dansritme en de wilde capriolen van de Chinels op de 4 "airs des Chinels". 

Terwijl het hart van de processie op het ritme van de donderende trommels en gekke muziek van de Pierrots-muzikanten slaat, bewegen de Chinels, voorafgegaan door de kleine Chinels, druk heen en weer te midden van steltlopers, clowns,... 

Programma 

De officiële stoet begint zondag om 14.00 uur aan de Salle de l'Orbey, Rue d' Orbey 38 in 5070 Fosses-la-Ville. Verschillende groepen trekken de hele middag door de straten van Fosses-la-Ville.

Vanaf 18.00 uur, slotrondo op de Place du Marché. De chinels verzamelen op de kiosk van de Place du Marché voor een danswedstrijd.

Wanneer sprookjes, tradities en folklore elkaar ontmoeten!

Openingstijden

Op zondag 31 maart 2019

Laetare op zondag

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.