pdf

Didier Comès, l'encrage ardennais | Abdij van Stavelot

  • Tentoonstelling
Van donderdag 20 december 2018 tot zondag 05 januari 2020.

De tentoonstelling "Didier Comès, l'encrage ardennais" biedt je een duik in de grafische en bijzondere wereld van een van de grootste Belgische stripauteurs van de naoorlogse periode. In de abdij van Stavelot, van 20 december 2018 tot 5 januari 2020. 

Ga op een prachtige reis naar het hart van het universum van Didier Comès. Een werk gedomineerd door zwart en wit, variërend van het meest diepgaande realisme tot de meest totale abstractie. Voor de stripauteur, die werd gevoed met verontrustende legendes bevolkt door dwergen en heksen, was Wallonië een land van nevels en mysteries... Een invloed die voelbaar is in zijn droomachtige en fantastische tekeningen.

Een ongelooflijk tastbaar en immaterieel erfgoed

Bronnen van creatie, persoonlijke ervaringen, historische referenties, onderzoek en ontmoetingen staan op het programma van deze tentoonstelling over de Belgische dichter, verhalenverteller en illustrator.

Openingstijden

Van donderdag 20 december 2018 tot zondag 05 januari 2020.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.