pdf

Tocht in Brabants Haspengouw | Fietstochten in Wallonië

  • Tocht in Brabants Haspengouw | Fietstochten in Wallonië
  • Fietstocht
  • Mountainbiketocht

Geniet van je fiets- of mountainbiketocht op het Waals-Brabantse platteland, op ontdekking naar de toeristische attracties van Haspengouw.
De provincie Waals-Brabant kan er zeer groen uitzienwanneer men ze doorkruist langs geplaveide wegenen paden waar de geur van de graanvelden hangt.Die sfeer vindt u terug wanneer u de RAVeL volgt inJodoigne. Deze landbouwstreek is niet beperkt tot eindelozevelden. Mooie kleine valleien en gehuchten wisselenaf langs dit parcours dat ideaal is voor gezinnen met kinderen.
Deze tocht bevat heel wat verborgen schatten,zoals de romaanse kapel van Hédenge. De weg daalt zachtjes af naar de streek van Namen. Onderweg kruisenwe de rechtlijnige Romeinse weg, die millennia langgebruikt werd door reizigers.
Op het einde van de heenreis,in Eghezée, keren we terug langs dezelfde route. Bijzonnig weer waant men zich op een groene weg in hetzuiden...

Praktisch

Soort weg

Geasfalteerde RAVeL

Soort fiets

Alle fietsen

Moeilijkheidsgraad

32 kilometerheen/terug. Een sympathieke tocht, zondermoeilijkheden. Fiets op uw eigen tempo opde RAVeL in de richting van Eghezée. Aan hetkruispunt met een andere RAVeL, trekt u verdernaar Eghezée. In het stadje is er gelegenheidom een hapje te eten.

Kinderen

Vanaf 8 jaar

Vertrek

De parking bevindt zich rechtoverde RAVeL. Om er heen te gaan: opletten op het kruispunt met de rijksweg.


Bewegwijzering

Geen bewegwijzering. Volg de aanwijzingen van de RAVeL, richting Eghezée.


Parking

Ter hoogte van de parking van deTEC.

Informatie over de wandeling

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Lengte

Minimumafstand32 Km

Duur

Minimumduur3:00

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.