pdf

Fietsen op de RAVeL langs de Ourthe en de Aisne – 'Groene Halte' | Fietstochten in Wallonië

  • Fietsen op de RAVeL langs de Ourthe en de Aisne – ‘Groene Halte' | Fietstochten in Wallonië
  • Fietstocht

Hoe mooi is de Ourthe wanneer ze door de grote vlakte kronkelt in de omgeving van Melreux. Laat ons profiteren van deze ‘Groene Halte’ om per trein naar ons vertrekpunt te reizen! 

Met vertrek aan het station van Melreux, fietsen we naar de grootse landschappen van ‘la Calestienne’, de streek tussen de Condroz en de Ardennen. 

In het westen strekken zich weiden uit met een zacht reliëf, terwijl in het oosten heuvels verrijzen die zich tooien met bossen. Die verscheidenheid van landschappen zullen we nog meer zien tijdens onze tocht.

Kort voorbij Monville volgen we de Ourthe die zich door de weiden slingert. Doordat de vallei in Fronville beschermd is door de steile rotsen van de Famenne, is het er iets warmer. Kort nadat we rond de camping zijn gefietst, gaat de route lichtjes omhoog naar Petit-Han, waar ons een lange toegangsweg naar Biron wacht.

De opwaartse weg neemt ons mee naar Oppagne, de toegangspoort naar de megalithische velden van Wéris, één van de ‘Mooiste Dorpen van Wallonië’. Een lange afdaling voert ons verder naar Hotton en zijn prachtige en heldere Ourthevallei.

Goed om te weten!

De dienst ‘all-in tochten’ van het Land van de Ourthe biedt aangepaste verblijven voor fietsers.

Praktisch

Type route

Verkeersluwe wegen en RAVeL. Pad over 20 m ter hoogte van de camping van Fronville.

Type fiets

STB (Sport & Touring Bike).

Moeilijkheidsgraad

Een gevarieerd parcours, met af en toe een heuvelhelling, zoals deze die vanuit Biron naar Oppagne leidt.

Kinderen

Vanaf +/- 15 jaar, getraind!

Vertrek

Aan de uitgang van het station van Melreux, volgt u de richting naar knooppunt 16, ter hoogte van de rotonde. Wij raden aan met de trein te komen, met uw fiets, tot in Melreux (Groene Halte - www.groenehalte.be): lijn 43 (Luik-Marloie) is aangepast voor het vervoer van fietsen.

Bewegwijzering

Volg de knooppunten 16, 14, 12, 11, 10, 9, 8 (opgelet: geen herinneringswegwijzers tussen de knooppunten 8 en 69), 69, 68, 67, 73, 70, 17 en 16.

Parking 

Naast het station.

Informatie over de wandeling

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Lengte

Minimumafstand27 Km

Duur

Minimumduur2:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.