pdf

De RAVeL van de herinnering | Fietstochten in Wallonië

  • De RAVeL van de herinnering | Fietstochten in Wallonië
  • Fietstocht

Een aanrader: een RAVeL die naar het Groothertogdom Luxemburg leidt en passeert langs het Memoriaal van Mardasson en het uitzonderlijke Bastogne War Museum. 

Deze RAVeL opent de deur naar de meest geheime plekjes van het Land van Bastogne. We vertrekken in het stadscentrum en fietsen rustig verder. Langs deze groene weg zijn de hoogteverschillen vrij gering (nauwelijks meer dan 2,5 %): de helling was destijds becijferd om de treinen toe te laten het reliëf te overwinnen tussen Wiltz en Bastogne. We volgen het spoor van het oude boemeltreintje en fietsen van station naar station.

We trekken door tunnels onder heuvels, volgen de geheime vallei van de Wiltz en steken de rivier over langs antieke kunstwerken.

Zo ontdekken we landschappen die we ons nooit hadden voorgesteld! Het tracé van de heenweg naar het Groothertogdom Luxemburg is dalend, maar de terugweg stelt ons voor een lange en langzame klim. 

Op het einde van het parcours brengt de RAVeL ons langs het Memoriaal van Mardasson en het Bastogne War Museum die hulde brengen aan de offers van de Amerikaanse soldaten en het lijden van de bevolking tijdens de Slag van de Ardennen eind december 1944. Het museum is tegelijk een vurig pleidooi voor vrede.

Goed om te weten!

Ga het bekijken: de rotonde ‘Luik-Bastenaken-Luik’ met het bord waarop de namen van alle winnaars staan van deze oudste wielerklassieker.

Praktisch

Type route

Enkel RAVeL.

Type fiets

STB (Sport & Touring Bike).

Moeilijkheidsgraad

36 km h/t. Het parcours is dalend tijdens de heenweg. Spaar uw krachten voor de terugkeer!

Kinderen

Vanaf +/- 12 jaar.

Vertrek

Aan het station, RAVeL, richting Wiltz.

Bewegwijzering

Aan het station volgt u de aanduidingen RAVeL L 164, richting Wiltz

Parking

Plaatsen bij het oud station van Bastogne, Place de la Gare, vlakbij het Athénée Royal.

Informatie over de wandeling

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Lengte

Minimumafstand36 Km

Duur

Minimumduur4:00

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.