• Folklore en traditie
Evenement gepland voor de maand april 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kom naar een traditie die al een eeuwigheid plaatsvindt, de optocht van Châtelet.

Heidense feesten, vaak schunnig, roepen de eeuwige wedergeboorte op, magisch voor onze voorouders, van de natuur in het voorjaar.

Geschiedenis

De eerste optocht van Châtelet werd georganiseerd in 1861 voor filantropische doeleinden. De traditionele uitstap van de militaire mars van Châtelet werd vervangen door een optocht, die een doorslaand succes was. In die tijd liet de organisatie van de optocht niemand onverschillig. In elke buurt werden groepen gevormd. De georganiseerde stoet doet denken aan volkstradities, exotische folklore en delen de lokale geschiedenis.

Vandaag bestaat de optocht van Châtelet nog steeds. Het is een eeuwenoude processie met hedendaagse accenten. Elk jaar verwelkomt het een groot aantal bezoekers.

Programma

Elk jaar wordt het evenement georganiseerd op Palmzondag. Het vertrek van de stoet wordt over het algemeen om 15.00 uur in de rue de la Praye gegeven. Om 18.30 uur verzamelt de stoet zich op de Place de l'Hôtel de Ville. Het slotronde staat gepland om 21.00 uur.

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand april 2020
De data en het programma kunnen wijzigen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.